Dimmy

50 jaar in gevecht: Ik ben Dimmy (69 jr.) en was al zwaar als kind. In ieder geval zolang ik mij kan herinneren. Vanaf de kleuterschool en aan het eind basisschool zelfs zo zwaar dat mijn omgeving zich zorgen maakte en ik bij de internist belandde. Onderzoeken volgden, maar er werd nooit een oorzaak gevonden. Ik kreeg wel een dieet, maar dit leverde jammer genoeg niet veel op.
Later op mijn 18e ging ik afvallen via de huisarts, ik kreeg pillen, maar reageerde hier zo slecht op, (zat volledig onder de uitslag), dat ik snel moest stoppen. Vanaf mijn 18e t/m 60e probeerde ik op te letten en vooral niet te veel koolhydraten te gebruiken. Al met al bleef ik schommelen en aankomen en viel ik nooit écht goed af.

Op mijn 60e woog ik 130kg en zat absoluut niet lekker in mijn vel. Ik had reuma, rugklachten en een slechte knie. Mijn werk kon ik niet meer doen en er moest écht wat gebeuren! Het was duidelijk dat ik mijn klachten zou kunnen verminderen door af te vallen, daarnaast was het in belang voor mijn knieoperatie. Van mijn orthopeed kreeg ik een verwijzing naar Meta Diëtist Lifestyle Coach. Ik ging naar haar toe met het idee: “Dit moet lukken, anders lukt het nooit meer!”
Gezien de mate van overgewicht en omdat uit de BIA-impedantie meting bleek dat mijn lichaam erg was ontregeld, stelde Meta het BIAmed®-programma voor. Ik was in 1e instantie nogal sceptisch en moest erg wennen aan het feit dat ik juist wél koolhydraten moest eten. Ik had echter geen hongergevoel en voelde dat mijn lichaam voldoende voedingsstoffen binnen kreeg.
De metingen iedere 2 weken gaven veel inzicht, waardoor ik leerde begrijpen wat mijn lichaam nodig heeft en waarom je dit doet. Dat motiveert enorm!

Inmiddels heb ik veel gewonnen, ben 40 kg. lichter en na twee knieoperaties, een rugoperatie en pittige revalidatie, gaat het goed met mij, voel ik mij goed zie ik er goed uit. Ik kan weer leuke kleding dragen én ik heb geleerd waar hoe ik mijn maaltijden kan samenstellen. Ik zal altijd op moeten blijven letten, maar kan met de kennis die ik heb opgedaan betere keuzes maken en mijn gewicht op peil houden. Bovendien is het fijn dat ik altijd op Meta terug kan vallen als het nodig is. Meta zorgt dat je er over kunt praten, dat ze bereikbaar is, heeft begrip, moedigt je aan en is altijd enthousiast & relativerend, dat maakt voor mij het verschil!