Het BIAmed® programma?

Dit programma, ontwikkeld door 2 specialisten uit het ZH in Hoorn, helpt uw lichaam snel te resetten en normaliseren. Zo kunt u op een verantwoorde manier onder medische begeleiding afvallen!

  • In de 1e fase verliest u gewicht m.b.v. een maaltijdvervanger, waarmee u twee maaltijden vervangt. Daarnaast wordt uw voeding afgestemd op uw persoonlijke lichaamssamenstelling.
  • U verliest vetweefsel, behoudt spiermassa én verbeterd uw bloedwaarden! Dit is belangrijk voor uw gezondheid, vitaliteit én het behalen van een blijvend resultaat!
  • Iedere 2 weken wordt u lichaamssamenstelling gemeten, met u besproken en worden er indien nodig aanpassingen gemaakt in uw voedingsadvies.
  • In de vervolgfase gaat u de maaltijdvervanger rustig afbouwen en leert u lekker, gezond en gevarieerd te eten zonder dieet producten!

Waarom een maaltijdvervanger?
Veel mensen ervaren dat afvallen ontzettend lastig is. Even een tijdje een streng dieet volgen en snel wat kilo's kwijtraken kan iedereen. Maar wat daarna? Valt u op de juiste manier af?

Bij het BIAmed® programma krijgt u advies op maat. Middels de BIA-impedantie meting wordt uw lichaamssamenstelling nauwkeurig gevolgd en wordt het voedingsadvies precies afgestemd op uw persoonlijke  behoefte. Op deze manier kan het lichaam vetten afbreken, maar zorgen we er ook voor dat uw spiermassa in tact blijft. Dit is essentieel omdat spieren het meest actieve weefsel in rust zijn en dus onze stofwisseling actief houden!

Bij veel diëten is het zo dat u op de weegschaal prachtig afvalt, maar in werkelijkheid veel te weinig vetweefsel kwijtraakt en erger nog, spiermassa verliest! Dit is niet alleen ongezond, maar ook erg jammer omdat u hierdoor minder in omvang afneemt én door de vertraagde stofwisseling ook weer veel sneller aankomt.

Kortom het BIAmed® programma is maatwerk, niet alleen in de fase dat u afvalt, maar ook daarna. Als u het gewenste gewicht heeft bereikt, wordt de maaltijdvervanger geleidelijk afgebouwd en leert u precies hoe u uw eigen maaltijden kunt samenstellen. Dit kan met gewone voedingsmiddelen en veel variatie.  Opvallend is: veel mensen ontdekken dat ze veel meer mogen en kunnen eten dan daarvoor én hebben niet het gevoel dat ze beperkt zijn!

Biamed® ook geschikt voor diabeten?
De twee specialisten, die dit programma hebben ontwikkeld, hadden met name voor ogen om juist deze groep patiënten goed en veilig te kunnen laten afvallen en betere lange termijn resultaten te behalen.
Niet alleen bij diabeten (Type 1 en II), maar ook bij mensen met overgewicht is de suiker- en insulinespiegel vaak ontregeld. Dit maakt het veel lastiger om goed te kunnen afvallen. Door de unieke samenstelling van de BIA-shakes blijven de insuline- en bloedsuiker-spiegels het grootste deel van de dag mooi laag en stabiel. Hierdoor kan uw lichaam effectief vet afbreken terwijl u toch alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt. Zijn de suiker-en insulinespiegels verhoogd, dan lukt dit niet of nauwelijks.

Pittig programma:
Dit klinkt natuurlijk allemaal prachtig, maar betekent niet dat het BIAmed® programma voor iedereen de beste keus is. Het is een serieus programma, een harde "RESET" noem ik het vaak. Van de een op andere dag gaat u anders eten en gaat u de maaltijden berekenen aan de hand van de individuele hoeveelheden Eiwitten , Vetten en Koolhydraten die voor u zijn berekend. Het is dus belangrijk dat u goed gemotiveerd bent én bereid bent dingen in de toekomst echt anders te gaan doen. Het goede nieuws is: u doet het niet alleen en krijgt alle mogelijke ondersteuning en begeleiding  die mogelijk is. Ik ben altijd bereikbaar voor vragen, adviezen of gewoon om even te helpen de motivatie terug te vinden. De bedoeling is in ieder geval dat we samen de puzzel gaan leggen, zodat u straks de regie weer helemaal in eigen handen hebt!