Enkele referenties

Mw.Chris Gijzenij

Lichaam en geest werken samen of elkaar tegen.
Als je gewichtsproblemen hebt heeft dat effect op je lichaam, je bent moe, je beweegt niet makkelijk en alles kost veel meer moeite. Als je een probleem hebt met je geest, voel je je klein en onzeker, kan het je allemaal niet meer schelen, ga je snoepen en wordt je dikker. Een vicieuze cirkel dus.
Door haar vele studies weet Meta dit als geen ander en doorbreekt zij de cirkel door het probleem van twee kanten te benaderen.Door haar persoonlijke en praktische begeleiding, zorgt zij ervoor dat je jezelf weer oppakt. In haar sfeervolle praktijk, geeft zij door oplossingsgerichte en uitvoerbare adviezen en inzichten net die steun in de rug die je nodig hebt om door te zetten en je doel te bereiken.
Eigenlijk heeft iedereen een Meta nodig en wij hebben haar hier, gewoon in Den Helder!
Een ervaren cliënt.

Mw. C. Gijzenij (63 jaar)

Dimmy

50 jaar in gevecht: Ik ben Dimmy (69 jr.) en was al zwaar als kind. In ieder geval zolang ik mij kan herinneren. Vanaf de kleuterschool en aan het eind basisschool zelfs zo zwaar dat mijn omgeving zich zorgen maakte en ik bij de internist belandde. Onderzoeken volgden, maar er werd nooit een oorzaak gevonden. Ik kreeg wel een dieet, maar dit leverde jammer genoeg niet veel op.
Later op mijn 18e ging ik afvallen via de huisarts, ik kreeg pillen, maar reageerde hier zo slecht op, (zat volledig onder de uitslag), dat ik snel moest stoppen. Vanaf mijn 18e t/m 60e probeerde ik op te letten en vooral niet te veel koolhydraten te gebruiken. Al met al bleef ik schommelen en aankomen en viel ik nooit écht goed af.

Op mijn 60e woog ik 130kg en zat absoluut niet lekker in mijn vel. Ik had reuma, rugklachten en een slechte knie. Mijn werk kon ik niet meer doen en er moest écht wat gebeuren! Het was duidelijk dat ik mijn klachten zou kunnen verminderen door af te vallen, daarnaast was het in belang voor mijn knieoperatie. Van mijn orthopeed kreeg ik een verwijzing naar Meta Diëtist Lifestyle Coach. Ik ging naar haar toe met het idee: “Dit moet lukken, anders lukt het nooit meer!”
Gezien de mate van overgewicht en omdat uit de BIA-impedantie meting bleek dat mijn lichaam erg was ontregeld, stelde Meta het BIAmed®-programma voor. Ik was in 1e instantie nogal sceptisch en moest erg wennen aan het feit dat ik juist wél koolhydraten moest eten. Ik had echter geen hongergevoel en voelde dat mijn lichaam voldoende voedingsstoffen binnen kreeg.
De metingen iedere 2 weken gaven veel inzicht, waardoor ik leerde begrijpen wat mijn lichaam nodig heeft en waarom je dit doet. Dat motiveert enorm!

Inmiddels heb ik veel gewonnen, ben 40 kg. lichter en na twee knieoperaties, een rugoperatie en pittige revalidatie, gaat het goed met mij, voel ik mij goed zie ik er goed uit. Ik kan weer leuke kleding dragen én ik heb geleerd waar hoe ik mijn maaltijden kan samenstellen. Ik zal altijd op moeten blijven letten, maar kan met de kennis die ik heb opgedaan betere keuzes maken en mijn gewicht op peil houden. Bovendien is het fijn dat ik altijd op Meta terug kan vallen als het nodig is. Meta zorgt dat je er over kunt praten, dat ze bereikbaar is, heeft begrip, moedigt je aan en is altijd enthousiast & relativerend, dat maakt voor mij het verschil!

Dimmy (69 jaar)

Ina

Na een lange periode van Jojoën, alle diëten wel geprobeerd en niet goed in mijn vel zitten kwam ik Meta tegen met haar werkwijze en gebruik van Biamed®.
Nu was ik niet zo van de shakes maar de uitleg over het BIAmed®-programma en de BIA-impedantie meting spraken me zeker aan. De BIA-impedantie laat nauwkeurig je lichaamssamenstelling zien en op basis daarvan wordt jouw voedingsadvies berekend.

Vooral het leren omgaan met eten en welke keuzes je kunt maken zijn belangrijk. Het gaat er niet om wat je wel of niet mag eten, maar hoe je de juiste maaltijd samenstelt met normale voedingsmiddelen.

Het is mij gelukt om onder leiding van Meta 12 kilo af te vallen en zeer zeker beter in mijn vel te zitten.
Meta weet je toch steeds weer te enthousiasmeren om vol te houden.
Uiteindelijk zijn de shakes vooral in de eerste fase belangrijk om weer rust en balans in je lichaam te brengen. Door deze daarna geleidelijk af te bouwen en veel te leren over wat je wél mag eten, zie je dat je eigenlijk helemaal niet weinig en zelfs heel normaal kunt eten. Hierdoor is het gelukt en blijft mijn gewicht nu ook stabiel

Ina (48 jaar)

Melissa

Diëten, sporten, vasten, lekkere dingen laten staan, gezonde dingen eten, verstandige keuzes maken… Het klinkt voor mij eigenlijk allemaal wat vermoeiend om in te passen in mijn toch al (te) drukke en onregelmatige leven. Eten en dat wijntje zijn dan ook juist een welkome afleiding  van de  hectiek en de verantwoordelijkheden. Helaas heeft het tot gevolg dat er in de loop van de jaren toch steeds een kilo of twee meer bij is gekomen.

Nadat ik moeder was geworden van 3 kinderen, heb ik n 2004 heb ik de stap genomen om met Meta samen daar iets aan te doen. Binnen 4 maanden was ik 16 kilo kwijt en met haar begeleiding ben ik 15 jaar lang, zonder enige moeite, met lekker eten en drinken, prima op gewicht gebleven.

In 2016 werd mijn schildklier vrijwel uitgeschakeld vanwege de ziekte van Graves. Ik wam aan en alles wat ik gewend was te doen om gewicht te kwijt te raken, werkte niet meer.
Na 4 jaar moed verzamelen, ben ik opnieuw samen met Meta op zoek gegaan naar wat wél effectief is, ondanks mijn niet functionerende schildklier. Meta was duidelijk: 16 kilo binnen 4 maanden zal nu nu niet lukken gezien de werking van mijn schildklier. Leeftijd speelt natuurlijk ook een rol. Zo hebben we allemaal last van factoren die ons lijken te belemmeren.
Met Meta’s kennis, persoonlijke coaching en maatwerk, ben ik binnen 2 maanden weer 4,5 kilo vet kwijt en is mijn spiermassa toegenomen . Ik ben weer op weg naar het lichaam waar ik me comfortabel in voel. De combinatie van haar jarenlange ervaring, deskundigheid en haar prettige persoonlijkheid maakt haar als lifestyle coach uniek, begripvol en zeer effectief.
Mocht je twijfelen, gewoon 3 maanden proberen en met haar advies kan het niet anders dan dat jij jezelf verbaast!

Melissa (47 jaar)

Henk

Om op gewicht te blijven, of in ieder geval in een poging niet zwaarder te worden, had ik zelf een minimalistisch ‘dieet’ bedacht. Ik at overdag weinig en stilde het hongergevoel ’s avonds met snacken.

Meta heeft door begrip:  “Dat snap ik wel, ‘s avonds heb je gewoon honger” en haar rustige, stimulerende handelswijze mij geholpen om in korte tijd 15 kilo af te vallen. Belangrijker nog, het is er, nu negen jaar, later ook niet meer bijgekomen.

Ik moest van Meta eerst ieder ontbijt, lunch en diner, en later per dag, een bepaalde hoeveelheid koolhydraten, eiwitten en vetten nuttigen. Dat was eigenlijk best wel veel. Ik moest meer eten en drinken dan daarvoor. Ik weet daardoor nu wel wat ik eet en hoeveel ongeveer goed voor mij is.

Door haar werkwijze ben ik zonder hongergevoel op gewicht gekomen en gebleven. Ik heb er achteraf alleen spijt van dat ik niet eerder naar Meta ben gegaan.

Henk S. (54 jaar)