Kristel Luijendijk

Omstreeks 2006 kwam ik voor het eerst met Meta in contact omdat ik graag wat kilo’s kwijt wilde raken. Ik kwam toen weer snel op mijn normale gewicht. Nu een aantal jaartjes later en ook ouder geworden met zo nu en dan meer dan een goede wijn en heerlijk eten was het weer nodig om aan de slag te gaan. Meta gaf aan dat het belangrijk was om eerst opnieuw de lichaamssamenstelling  te komen meten en op basis daarvan verder te gaan. Tijdens deze sessie vertelde ze me over EFT (Emotional Freedom Techniques), wat je er mee kunt bereiken en wat de impact het kan hebben op zowel lichaam als geest. Eerlijk gezegd vond ik niet dat er iets met mij mis was, ik had alleen wel veel last van rusteloze en pijnlijke benen, vooral ’s nachts waardoor ik ook niet goed kon inslapen en soms uren achtereen wakker lag. Hiervoor was ik echter al een jaar onder behandeling bij een osteopaat en voor die tijd had ik ook veel geld uitgegeven aan body stress release wat mij vrij weinig tot niets had opgeleverd.

Ik ging het boek lezen over EFT en kwam er tot mijn schande achter dat ik ooit een workshop EFT had gevolgd in 2003. Toentertijd was ik met zoveel andere dingen bezig dat het mij niet aansprak, maar nu…. Wellicht zou het kunnen helpen en de wijze waarop Meta hierover vertelde, overtuigde mij het een keer te proberen.
Ik voelde weinig direct na de eerste sessie maar het had wel degelijk iets met mij gedaan. Ik herhaalde ‘het kloppen’ elke avond vóór het slapengaan en tot mijn verbazing sliep ik zonder problemen en zonder pijnen iedere avond in. De volgende dag werd ik uitgerust wakker. Raar was het dat ik zelfs uitkeek om naar bed te gaan. Ik had al heel lang niet meer zo goed kunnen slapen.
Daarna pakte Meta mijn angst voor de tandarts aan. Ik kreeg een wortelkanaal behandeling en twee nieuwe kronen en wederom was er iets gebeurd met mij; niet dat ik de beste man omhelsde voor ik in die gewraakte stoel ging zitten, en ik  was nog wel licht gespannen, maar de angst was verdwenen en ik doorstond de 2,5 uur tandartsstoel heel goed.

In de laatste sessie liet ik Meta dichterbij mijn ziel komen; dit ging over het verlies van mijn zusje, al 24 jaar geleden, maar de pijn hierover zit er nog en was ook niet verwerkt. Meta met haar ongelooflijke liefde, respect en dankbaarheid dat ze mensen mag helpen, heeft er voor gezorgd dat ik voor het eerst weer echt kon huilen. Ze heeft mij zover gekregen, dat zij een blik mocht werpen in mijn hart en de enige die dat mocht was er niet meer.
Na deze sessie voelde ik mij leeg, eenzaam en ontzettend moe maar ik voelde ook duidelijk dat er iets gebeurd was. Een soort vrij zijn en berusting.

Meta is een therapeute met een bijzonder inlevingsgevoel, eerlijk, open en respectvol, zachtaardig en werkt met heel veel liefde en een luisterend oor. Ik voel me bij haar op mijn gemak en de pijn die ik haar liet zien, werd ook echt gezien en begrepen. Lieve Meta, dank je voor alles.